פרסום עם גוגל אדס – פרסום ממומן בגוגל

פרסום עם גוגל אדס – פרסום ממומן בגוגל

לשיווק באינטרנט יש הרבה יתרונות, אבל הגדולה בהן היא היכולת לפלח את הגולשים ולהגיע לקהל יעד מאוד מדוייק. מערכות הפרסום עובדות עם תוכנות מתוחכמות שמודדות בדיוק מתי גולש לחץ על משהו, מאיפה הוא בא ומה קורה אחרי שהוא לחץ. המידע שיש על כל אחד מאפשר לנו לעשות אופטימיזציה לפרסום שלנו ולהגדיל את ההחזר על ההשקעה בפרסום.

נסתכל למשל על פרסום בגוגל, המודעות הממומנות שמופיעות מעל לתוצאות האורגניות. הפרסום הזה מבוסס על מודל שנקרא PPC ראשי תיבות של Pay Per Click. המשמעות היא שהמפרסם משלם על כל לחיצה שמישהו לוחץ על הפרסום ולא על מי שרק רואה את המודעה. אם נסתכל על תוצאות החיפוש בגוגל נראה שהם מציגים לנו את התוצאות הממומנות ואת התוצאות המקומיות, המיקום יכול להשתנות מידי פעם.

היתרון הגדול של פרסום כזה הוא שהגולש חיפש משהו, כלומר הוא הביע את הכוונה שלו למצוא משהו. שלא כמו בפייסבוק, למשל, ששם אנחנו די מפריעים לו עם הפרסום כשהוא רוצה להסתכל על דברים שהחברים והמשפחה שלו מעלים…

בתמונה שיש לנו למעלה, ביצעתי חיפוש של צלם חתונות. כנראה שאני מחפשת אחד כזה ותוצאות החיפוש עונות לי על הצורך הזה. כמפרסמים אנחנו יוצרים רשימת מילים או ביטויים שאנחנו רוצים שתופיע הפרסומת שלנו כשמישהו מחפש אותם.

אם תרענן את הדף, תראה שתופיע לך רשימה אחרת של מודעות ממומנות.

איך זה עובד? כשאתה מבצע חיפוש, גוגל שולפים רשימה של מפרסמים שרוצים להראות מודעה תחת המושג הזה. גוגל יראו כמה כל אחד מהמפרסמים מוכן לשלם ויראו מי מוכן לשלם הכי הרבה. השלב הבא יהיה לבדוק את איכות המודעה. את זה אפשר לראות לפי כמה משתנים, למשל כמות האנשים שמקישים בפועל על המודעה, האם הם נשארים בעמוד שהם מצאו, האם עמוד הנחיתה רלוונטי למודעה ועוד. השקלול של מחיר ואיכות יקבעו איזה מודעות נראה בחיפוש.

יש עוד מודעות של גוגל שאנחנו רואים והן מודעות באנרים שמופיעות בכל מיני אתרים ברשת. מודעות כאלה הרבה פעמים נותנות לנו את ההרגשה שהן "רודפות אחרינו". נכנסו לאתר מסויים, ואחר כך, כשאנחנו באתר אחר, אנחנו רואים מודעה של האתר הקודם. למודעה כזאת קוראים מודעה רימרקטיג (Remarketing).

יש גם מודעות שקשורות לאותו נושא של הדף שבו אנחנו נמצאים. למשל, אם אנחנו נמצאים באתר שמציע מתכונים לאפייה, נראה פרסום על כלים לאפייה. המודעה מאוד ממוקדת ומניחה שאם אני רוצה לראות מתכונים של אפייה, כנראה שאני אופה ואצטרך גם כלים בשביל זה. מודעות כאלה עובדות טוב גם בשביל מיתוג. מודעות כאלה ממוקדות, אבל אין בהן את כוונת הרכישה שיש כשמישהו מחפש מושהו בגוגל.

פרסום בגוגל אדס Google Ads

כדי להתחיל לפרסם בגוגל אתה צריך לפתוח חשבון מודעות. כנס לגוגל אדס ופתח שם את החשבון שלך. כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על כפתור מתחילים וגוגל יכניסו אותך לתוך חשבון הגוגל שלך. אתה יכול להשתמש בחשבון קיים או לפתוח חשבון גוגל חדש.

תצטרך להגדיר מיקום, איזור זמן ומטבע. שים לב שאלו נתונים שאי אפשר לשנות אחר כך, אז שים את המידע שאתה רוצה לראות בדוחות שלך.

מבנה המודעות של גוגל

המודעות של גוגל בנויות מחמש שכבות:

  1. החשבון שלך
  2. קמפיינים
  3. קבוצת מודעות
  4. ביטויי מפתח
  5. מודעות

ברמת החשבון אין לך הרבה מה לעשות אחרי שהגדרת אותו, אלא אם אתה מנהל מודעות בשביל לקוחות שלך.

הקמפיין

ברמת הקמפיין יהיו מוגדרים לך תקציב הפרסום ומתי אתה רוצה שהמודעות שלך יופיעו.

איך מארגנים נכון את הקמפיינים?

נניח שיש לך אתר של חנות בגדים עם הרבה מוצרים. אתה יכול ליצור למשל קמפיין לכל קטגוריה של מוצרים. קמפיין אחד לחולצות וקמפיין אחד למכנסיים. בתוך כל קמפיין כזה יהיו קבוצות מודעות שיוסיפו עוד מיקוד.

נניח תחת חולצות יהיו לך קבוצות מודעות של טישירט, סריגים ומכופתרות. ותחת קמפיין מכנסיים יהיו לך קבוצות מודעות של גברים, נשים וילדים.

יש עוד דרכים לארגון הקמפיינים, למשל לפי מטרות. נניח שאני מוכרת תוכנה של רשימת דיוור. יש לי אפשרות להופיע כשמכניסים את השמות של המתחרים שלי או כשמישהו מחפש תוכנת דיוור.

ניצור 4 קמפיינים: מתחרים – ביטוי מדוייק, מתחרים – התאמה כללית, תוכנת דיוור – ביטוי מדוייק, תוכנת דיוור – התאמה כללית. לכל אחד מהקמפיינים האלה ניצור קבוצות מודעות. קבוצות מודעות למתחרים וקבוצות מודעות שמתאימות לתחומים שונים כמו משווקי שותפים, עסקים פיזיים, חנויות אינטרנט, מאמנים וכו'
מאמן אישי למשל, יכול להקליד סדרת מיילים למאמנים, או תוכנת דיוור שמתאימה למאמנים.

אפשר גם ליצור קבוצות מודעות לדרך שבה אנשים מבצעים את החיפוש. למשל, יש אנשים שמחפשים "חוות דעת על תוכנת דיוור" או "תוכנת דיוור הכי טובה". אנשים יכולים גם לחפש "רב מסר או שלח מסר" למשל, כהשוואה.

את אותן קבוצות המודעות שאנחנו מפעילים בחיפוש ביטויים מדוייק אנחנו מעתיקים לחיפוש רחב.

בכל קבוצת מודעות יש את ביטויי המפתח ו 2-3 מודעות. אנחנו רוצים רק 10-15 מילות מפתח בקבוצת מודעות אחת והן צריכות להיות קשורות אחת לשנייה. אם אתה רואה שיש לך הרבה מילות מפתח בקבוצה אחת, צור עוד קבוצה. ואם אתה רואה שיש לך יותר מ-10 קבוצות מודעות בקמפיין אחד, אולי כדאי לפתוח עוד קמפיין ולהתמקד.

כשהחשבון שלך מסודר ומאורגן לפי שיטה אתה יכול לזהות מה מביא לך את התוצאה הכי טובה.

תוכנית מעשית

תכנן את הקמפיינים שלך לפני שאתה בונה אותם, אפילו צייר לך את המבנה שלהם בצד על דף. אם אתה יוצר מבנה אחד ואחר כך משנה אותו נמחקים לך נתונים וקשה לעקוב אחרי תוצאות הקמפיינים.

כדאי להתחיל מביטויים מצומצמים מאשר לביטויים רחבים מידי. נסה לבנות קודם כמה קבוצות מודעות שהן מאוד ממוקדות, אם אין לך מספיק תנועה, אפשר להתחיל להיות רחב יותר.

קמפיין חיפוש בגוגל אדס

כשהחשבון שלך חדש עוד אין בו מודעות, כדי להתחיל כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על יצירת קמפיין חדש. מידי פעם התצוגה של המסכים קצת משתנה, אבל העקרון נשאר אותו הדבר.

הגדרת קמפיין חדש בגוגל אדס

נקבל אפשרויות לבחירת יעד הקמפיין. היעדים די ברורים אבל מעבר על כל אחד מהם יתן לך תאור קצר של היעד. לצורך ההדגמה שלנו נבחר ביעד של מכירות.

עכשיו אנחנו צריכים לבחור את סוג הקמפיין. המשמעות של הסוג הוא איך המודעות יוצאו ואיפה. נבחר את רשת החיפוש.

השלב הבא יהיה לבחור את הפעולה שאנחנו רוצים שהגולשים יבצעו, במקרה שלנו זה רכישה באתר ולכן נבחר ביקורים באתר ונכניס את כתובת האתר.

הדבר האחרון שאנחנו צריכים לעשות זה להטמיע את קוד ההמרה. יש כמה דרכים לעשות את זה, באתר וורדפרס אפשר לעשות את זה בקלות עם תוסף Tracking code manager.

לוחצים על "יצירת פעולת המרה" ומקבלים את הקוד להטמעה באתר. הקוד הזה עוקב אחרי ההמרות של המטרה. אם זה לידים, הוא יעקוב אחרי המרות של ליד ואם זה מכירות הוא יעקוב אחרי המרה של מכירה. עכשיו אנחנו מוכנים ליצור את הקמפיין בעצמו.

ניתi לקמפיין שם שקל יהיה לנו לעקוב אחריו. בשלב הבא נצטרך לבחור האם המודעה שלנו תופיע רק בגוגל או שהיא תופיע ברשת המדיה, כלומר באתרים אחרים שיש בהם מודעות מוצגות. כדאי ליצור קמפיין נפרד רק לרשת החיפוש ואחד שכולל את רשת המדיה כדי לעקוב אחרי ההשפעה שיש לזה על התוצאות שלך.

הבחירה הבאה היא של מיקום. כאן אפשר לבחור מיקום כללי כמו ישראל או למקד את המיקום לאיזור מצומצם יותר. בשלב הבא יש אפשרות להוסיף שפות נוספות חוץ מעברית. הבדיקה היא לפי מערכת ההפעלה של הגולש ולכן כדאי להוסיף לפחות את השפה האנגלית מכיוון שיש הרבה אנשים שמשתמשים במערכת באנגלית במחשב שלהם. גוגל לא יתרגמו את המודעה שלכם, ולכן שימו לב לבחור אפשרות שתתאים לשפת המודעה שלכם.

השלב הבא הוא לבחור את הקהלים שלך. כאן יש לך קטגוריות שמהן אתה בוחר את המאפיינים של קהל היעד שלך.

עכשיו צריך לבחור את התקציב. קשה לענות על השאלה כמה להוציא על הפרסום שלכם, אני אוהבת להתחיל מתקציבים לא גבוהים כדי להרגיש את השטח ומשם לעלות. לקראת סיום נגיד לגוגל במה אנחנו רוצים להתמקד, במקרה שלנו המרות וכמה יחשב מבחינתנו סכום המרה מוצלח, כלומר כמה שווה לנו לשלם על כל לקוח שרוכש.

דבר אחרון הוא לא הכרחי אבל כדאי להשתמש בו. יש אפשרות להוסיף תוספות לניראות של המודעה, למשל לכלול מספר טלפון, חוות דעת ועוד דברים כאלה. כדאי לך לעבור על התוספות ולראות מה בדיוק מתאים לך ובנה אתה יכול להשתמש.

הגדרת קבוצת מודעות של גוגל אדס

לכל מוצר שאתה מציע, כדאי ליצור קבוצת מודעות שונה. נפתח בשם לקבוצת המודעות שלנו. נרצה לתת שם שיהיה לנו בעזרתו מה נמצא בקבוצת המודעות הזאת, כי יהיו לנו עוד אחרות.

בתיבת מילות המפתח נשים כרגע רק מילות מפתח מדוייקות, כדי לעשות את זה נקיף כל מילת מפתח בסוגריים מרובעות. בכל שורה מילת מפתח אחת. גוגל יתנו לכם הצעות על פי כתובת האתר שהזנתם ויכולים לתת לכם מילים מדוייקות יותר אם תכתבו גם את שם המוצר שלכם.

בפוסט אופטימיזציה למנועי חיפוש יש קטע שמדבר באריכות על מחקר מילות מפתח וכדאי לעבור עליו.

אחרי שהכנסת את ביטויי החיפוש שלך שמור ועבור למודעה עצמה.

הגדרת מודעה של גוגל אדס

הגענו לשלב הגדרת המודעות עצמן. כאן נכניס את המידע של המודעה עצמה.

  1. כתובת סופית – הכתובת שאליה מגיע הגולש אחרי שלחץ על המודעה. זו לא חייבת להיות הכתובת שמוצגת לגולש.
  2. כותרות – כאן אנחנו מכניסים את הכותרות של המודעה. אפשר לראות משמאל תצוגה של איך נראית המודעה.
  3. כותרת שנייה תופיע לצד הראשונה.
  4. כותרת שלישית לא תמיד תופיע.
  5. נתיב שאותו רואה הגולש, מקום מצויין לחזור על מילת מפתח.
  6. תיאור – מה שתכתוב כאן יגרום לגולש ללחוץ וגם יעזור להם להבין שהם הגיעו למקום הנכון.
  7. תיאור שני – המשך של התאור הראשון.

לחיצה על סיום ויצירת המודעה הבאה תעבור למודעה הבאה. כדאי ליצור לפחות שלוש מודעות בקבוצה כדי לראות נתונים.

וזה הכל. עכשיו רק לעבור על המודעות, לראות שהכל בסדר ולחכות שגוגל יאשרו את המודעות.

קמפיין מדיה בגוגל אדס

קמפיין מדיה מאוד דומה לקמפיין חיפוש עם הבדלים קלים. נתחיל באותו המקום בחשבון גוגל אדס שלנו. אם כבר יצרת מודעת טקסט, אתה תראה את המידע של המודעה הזאת על מסך הפתיחה.

כדי להתחיל נבחר את האפשרות של קמפיין חדש, נבחר את היעד, אני אבחר לצורך הדוגמא את יעד המכירות. הפעם, בסוג הקמפיין נבחר את רשת המדיה. נשאיר את שאר ההגדרות, נכניס את כתובת האתר. עכשיו אנחנו יכולים לבחור קמפיין חכם, קמפיין רגיל, וקמפיין gmail. המשמעות של קמפיין חכם היא שגוגל מגדירים בעצמם מי הקהל המתאים למודעה על בסיס האנשים שמבקרים באתר שלנו. בקמפיין רגיל אנחנו נגדיר את קהל היעד ובקמפיין מייל המודעות יופיעו בתוך המיילים של הגולשים. נבחר בקמפיין רגיל כדי לראות את ההגדרות שלו ונמשיך הלאה.

כמו קודם, ניתן שם לקמפיין ונגדיר את שאר ההגדרות כולל תקציב.

הגענו לקבוצת המודעות שנמצאת באותו עמוד הגדרות. נראה את הגדרות קהל היעד שלנו. שלא כמו במודעת חיפוש, שם המשמעות של מילות המפתח זה שמישהו חיפש אותן בפועל, כאן ההגדרה היא לתחומי עניין של האנשים שלהם תוצגנה המודעות.

כדאי לעבור על ההגדרות אחת אחת כדי להכניס את הנתונים כפי שהם נכונים לפרסום שלך. בשורה הבאה יש אפשרות לבחור לפי נתונים דמוגרפים כמו גברים/נשים, גילאים ומצב משפחתי.

בשורה הבאה יש לנו אפשרות לשלוט עוד יותר על המקומות שבהם יופיעו המודעות שלנו.

לחיצה על מיקוד לפי תוכן תעלה אפשרויות של מיקוד האתרים למודעות.

החלק האחרון הוא יצירת המודעה. התמונות, הכותרות והתיאורים.

כדאי להתנסות ולהכיר את סוגי המודעות כדי להבין מה עובד הכי טוב למודעות שלך. מומלץ להתחיל עם מודעות טקסט, ואחרי שאתה רואה תוצאות להמשיך הלאה למודעות רשת המדיה.

תקציבים של מודעות

אחד החלקים המאתגרים בהעלאת מודעות הוא קביעת התמור הטוב ביותר למודעה. התמחור שלנו הוא במודל CPC, כלומר אנחנו משלמים על כל קליק שמישהו לוחץ על המודעה. אנחנו רוצים לדעת כמה שווה לנו כל קליק על המודעה.

יש לנו כמה ערכים כשאנחנו מודדים כמה לקוח מכניס לנו, יש את הערך המיידי, של המוצר שהוא רוכש ויש לנו את הערך לאורך כל הזמן שהוא איתנו (LTV). כלומר אם יש לי חנות נעליים, יש את המכירה של זוג הנעליים שהלקוח קונה עכשיו אבל אני גם יודעת שהלקוח יוצא מרוצה והוא ממשיך לבוא ולרכוש אצלי. כשאנחנו מחשבים ערך של לקוח, אנחנו רוצים לדעת מה הערך של הלקוח בשבילנו לאורך הזמן.

נניח שיש לך בית מלון ואתה מפרסם אירוח במלון. נניח שאתה מרויח 250 שקלים ללילה ולקוח ממוצע סוגר 3 לילות במלון. זה יכול להיות בפעם אחת, או שהוא חוזר אליך בממוצע ל-3 לילות. בכל מקרה הרווח ללקוח הוא 750 שקלים.

אחרי שאתה יודע כמה שלקוח שווה, עכשיו צריך למצוא כמה אתה מוכן לשלם בשביל להביא את הלקוח הזה. נרצה לתמחר את הלקוח במקסימום שליש מהרווח עליו. כלומר במקרה שלנו אתה מוכן לשלם 250 שקלים כדי להביא מישהו למלון וישאר לך רווח של 500 שקלים. כמובן שהמטרה שלנו היא להביא לקוח במחיר הכי נמוך שאנחנו יכולים, אבל גם לדעת מה המקסימום שניתן כדי לראות שהקמפיין עובד.

השלב הבא יהיה לחשב כמה אתה מוכן לשלם לקליק, הרי לא כל אחד שילחץ על המודעה אכן יסגור לילה במלון. בשביל לחשב את זה אנחנו צריכים לדעת את אחוז הסגירות מכל מי שמקליק על המודעה. נניח שאתה יודע ש-8% ממי שמגיע לאתר שלך, סוגר מכירה. ההמרות מפרסום בדרך כלל יהיו נמוכות יותר, אז נגיד שאחוז ההמרה שלך מהמודעות יהיה 4%. אחרי שתריץ מודעות יהיו לך נתונים מדוייקים יותר, אבל אנחנו צריכים את המספרים האלה כדי להתחיל.

מה שנשאר זה לקחת את המחיר שאתה מוכן לשלם עבור לקוח שזה 250 שקלים ולהכפיל ב-4% המרה. יוצא לנו 10 שקלים. המשמעות היא, שעל כל קליק אתה מוכן לשלם 10 שקלים.

במודעות הראשונות זה יהיה פחות מדוייק, אבל אחר כך כבר יהיו לך נתונים שתוכל להסתמך עליהם. אחרי שיהיו תוצאות גם תוכל לדעת כמה להשקיע ולהגדיל את התקציב. בהתחלה צריך לבחור משהו מספר שנוח לך איתו, אבל שיביא מספיק תנועה כדי שיהיו נתונים להסתמך עליהם.

מדידת ביצועי הקמפיין

הקמפיין כל הזמן רץ ומוציא כסף, ולכן כל יום צריך לבדוק מה קורה עם הקמפיינים שלנו ואיך הם מתפקדים. לאורך זמן אנחנו רוצים לראות את התוצאות, להבין מה עובד ומה לא, ולקבל החלטות לגבי ההמשך.

כשאנחנו מסתכלים על הסקירה הכללית של הקמפיין אנחנו יכולים לזהות מגמות בקמפיין. בצד ימין למעלה יש לך אפשרות לבחור את טווח התאריכים לצפייה. אתה רוצה לפחות טווח של 7 ימים כדי לקבל מדד של מה שקורה עם הקמפיין שלך.

אפשר לראות בקלות מה העלות הממוצעת לקליק ולוודא שהיא עומדת במספר שאנחנו רוצים ושהתקציב של הקמפיין עומד בדרישות שלנו.

כדי להשוות בין ביצועים שונים של קבוצות מודעות, נלחץ על השם של הקמפיין ונראה מה קורה עם כל קבוצת מודעות.

בחלק העליון של הדף אפשר לשנות את טווח התאריכים של המידע המוצג וגם לבחור איזה נתונים אנחנו רוצים לראות ולהשוות. למשל, אנחנו יכולים לשים קליקים בכחול וחשיפות באדום כדי לראות האם כשהחשיפות עולות, גם הקליקים עולים בהתאם.

אם נלחץ על קבוצת המודעות, נגיע למודעות עצמן ונוכל לראות נתונים של כל מודעה.

אתה יכול לעבור על הטבלה ולראות את כל הנתונים שלה, אבל יש לנו כאן שלושה נתונים שחשוב לנו לעקוב אחריהם כדי לדעת האם להמשיך ולפרסם את המודעה הזאת. אנחנו רואים בטבלה:

  1. קליקים
  2. חשיפות
  3. אחוז קליקים לחשיפות

הנתון של אחוז הקליקים לחשיפות אומר לנו איזה אחוז של אנשים לחצו על המודעה כשראו אותה. נתון שעוזר לנו להבין האם המודעה עובדת כמו שצריך? אולי כדאי לשנות כותרת? טקסט וכו' כדאי לשחק עם האפשרויות של הנתונים כדי להכיר אותם יותר לעומק.

אפשר לעצור על מודעה אם רואים שהיא לא נותנת את הנתונים שאנחנו רוצים ואפשר גם לעצור קבוצת מודעות או את כל הקמפיין.

הפקת דוחות של גוגל אדס

לגוגל אדס יש דוחות סטנדרטים שיכולים לתת לנו מידע על הקמפיינים שלנו. אפשר להגדיר שהדוחות ירוצו בזמנים קבועים וישלח אלינו דוח למייל. הדוחות הנמאים בסרגל העליון של הדף.

את הטבלאות של הדוח ניתן להתאים לנתונים שחשוב לך לראות ולעקוב אחריהם.

כל הכבוד שהגעת לסוף המאמר. המאמר ארוך, אבל הוא מקיף את כל הצד הטכני של בניית מודעות בגוגל אדס.

בהצלחה!

רוצה לקדם את האתר שלך עם שיטות מוכחות? השאר פרטים.

הפסיכולוגיה של השכנוע

איך מגדילים רכישות וגורמים ללקוחות להגיד כן?

ששת העקרונות של צ'יאלדיני שכל בעל עסק חייב להכיר

ששה עקרונות

ששה עקרונות ששינו את עולם השיווק ההבנה איך עובד הראש שלנו כשאנחנו באים לבצע פעולה ואיך אפשר להשפיע על החלטות של אנשים.

איורים

בספר משולבים איורים שממחישים את הסיפורים שמספר צ'יאלדיני.

רק העיקר

הספר מכיל את תמצית הספר, רק את מה שחשוב לדעת כדי להבין את העיקרון וליישם אותו. וכמובן הכל בעברית.

כתיבת תגובה